top of page

Mikor érdemes Business Centralra váltani?

Sok ügyfelünknél fogalmazódik meg a fenti kérdés, amire az alábbi posztban megpróbálunk választ adni.


Először is gondolja át, hogy egyáltalán biztosan szükség van-e az átállásra. Ha Microsoft Dynamics NAV rendszere megfelelően működik, csak akkor érdemes elgondolkoznia egy rendszerfrissítésen, ha az új verzió kézzelfoghatóan több előnyt biztosít meglévő stabil megoldásához képest.


Ha elégedett az aktuális verzióval, akkor megnyugodhat: rengeteg régi típusú NAV megoldással foglalkozunk, így boldogan tesszük ezt az Ön rendszerével is mindaddig, amíg nem dönt úgy, hogy váltani szeretne.


De tegyük hozzá, hogy elég nehéz lenne egy olyan helyzetet elképzelni, amelyben egy vadonatúj Business Central megoldás semmilyen hasznot nem képes vállalatának teremteni – különösen, ha rendszere fölött kezd lassan eljárni az idő, és a régi és az új közötti szakadék egyre csak mélyül.


Minél régebbi valakinél a rendszer, annál több előnyhöz juthat


Már önmagában a termék fejlettebb technológiájának köszönhetően is igaz a fenti állítás; ha mindehhez hozzávesszük a plusz funkciókat és a könnyebb használhatóságot, akkor végképp forradalmi mértékben változhat meg üzleti rendszeréről alkotott képe, illetve felhasználásának lehetőségei.


Fontos a jó időzítés!


Ha már meghozta a döntést arról, hogy frissítse Dynamics NAV rendszerét, és Business Centralra váltson, az időzítés kérdése elsődleges fontosságú. A döntés meghozatalához azt érdemes megvizsgálni, hogy a váltással elérhető hozzáadott érték arányaiban mikor haladja meg a szükséges erőfeszítések mértékét. Bármelyik Navision vagy Dynamics NAV verzió Business Centralra történő frissítéséhez, az elvégzendő teendők köre nagyjából azonos mennyiségű energiabefektetést igényel, a vállalata számára biztosított hozzáadott érték azonban folyamatosan nő.


A platformmal és funkcióival kapcsolatos előnyök széles tárháza mellett fontos figyelembe venni, hogy számos cégnél használnak jelenleg több mint egy évtizedes Dynamics NAV verziót (amelybe az RTC korai, 2013-as, 2013R2 és 2015-ös verziói is bele tartoznak).


Ezeknek a vállalkozásoknak most kell szembesülniük azzal, hogy szoftverükhöz nem jár már Microsoft támogatás, ami azt jelenti, hogy a Microsoft nem tudja a továbbiakban garantálni, hogy az a Windows újabb verzióin is működőképes marad. Azt is jelenti továbbá, hogy nem kapnak többé biztonsági javításokat sem, ami adott esetben egy kritikus fenyegetést is jelenthet napjaink digitális világában. Számos vállalat számára írják elő iparági szabványok vagy szervezetirányítási irányelvek, hogy a cég minden területén „támogatott szoftvereket” használjanak, így a Business Centralra váltás nem pusztán választás kérdése, de kötelezettség is egyben.


Mi a COSMO CONSULT-nál szeretnénk minden ügyfelünknek, és Dynamics NAV-ot használó cégnek segíteni abban, hogy tisztán lássák a lehetőségeiket, ezért az alábbi dokumentumban összegyűjtöttük a két rendszer közötti különbségeket:
40 megtekintés
bottom of page