top of page

Dynamics NAV / Business Central Upgrade Stratégiák

Ahhoz, hogy sikeres legyen egy meglévő Dynamics NAV upgrade Business Centralra számos tényezőt kell figyelembe venni. Ezek alapján mi úgy látjuk, hogy 3 féle lehetőség áll a cégek előtt.


A 3 lehetőség közül egyik sem jobb, mint a másik! Ezt kizárólag a cég igényei és meglévő Dynamics NAV rendszere határozza meg.

business-central-upgrade-stratégiak-v04_.jpg_edit.jpg

Teljes – klasszikus verzióváltás

 

Ezt a verzióváltási stratégiát akkor javasoljuk, ha a meglévő Dynamics NAV rendszer nem régebbi mint a NAV 2013-as verziója. Ennek fő oka, hogy ekkor volt egy komoly technológia változás a terméknél, illetve tapasztalataink szerint, azok a cégek, akik ennél frissebb verziókat használnak, még nem igénylik a funkcionalitás újragondolását és elégedettek a meglévő rendszerük képességeivel. Természetesen a verzióváltást követően elérhetővé válnak az új funkciók és ezzel ügyfeleink még hatékonyabban tudnak dolgozni a mindennapokban. Ügyfeleink szempontjából ez a legkönnyebb verzióváltás, hiszen csak az új felhasználói felület használatát kell elsajátítaniuk.

Verzióváltás újratervezéssel

 

Sok esetben előfordul, hogy a vállalat olyannyira megváltozott a napi működésben (bővült, új üzletágak keletkeztek… stb), hogy a meglévő rendszer funkcionalitását részben, vagy teljesen újra kell gondolni, miközben a korábban keletkezett historikus, tranzakcionális adatok viszont kiemelten fontosak.

 

Egy ilyen verzióváltási stratégiánál a Cosmo Consult szakértői gondoskodnak az adatok áttelepítéséről az új Business Central rendszerre, felmérik a funkcionális igényeket és meghatározzák, hogy melyek azok a fejlesztések, amelyeket a korábbi verzióról upgradelni szükséges, illetve új igények. Egy ilyen verzióváltás mind tanácsadói, mind felhasználó oldalon többlet erőforrást igényel, de erre általában azért van szükség, hogy egy a korábbinál még fejlettebb, bővebb funkcionalitással rendlekező rendszert vegyünk használatba.

Új bevezetés

 

Azok a vállalatok, akik nagyon elavult rendszert használnak (NAV 2009 R2 vagy korábbi), illetve sok, korábban fejlesztett funkciót nem használnak, továbbá szeretnének adattisztítást végezni, azoknak a teljes újra bevezetést javasoljuk, adatmigráció nélkül.

Természetesen ebben az esetben a tanácsadói, fejlesztői és a felhasználói ráfordítások is magasabbak, de egy újra bevezetéssel lehetőség van a cég teljes működését megújítani. A vállalatirányítási rendszer Business Central-lal történő re-implementációja olyan hatékonyság növelést és felhasználói elégedettséget kell eredményezzen mint amikor először vezet be egy fejlődő vállalat fejlett vállalatirányítási rendszert.

Szeretné megtudni melyik a legjobb választás cége esetében?

bottom of page